Programe care ar trebui să le aveţi în calculator

După nenumărate reinstalări de windows, mi-am dat seama că sunt un pachet de programe care le pun by default. Ele sunt de tip general şi se potrivesc practic la orice activitate. Ca să nu apară întrebări de tipu: nu pot deschide acest file, sau nu pot lucra cu el etc… propun următorul set de programe (pentru windows):

Microsoft Office – cel mai des folosit pachet de editoare text, tabele ,prezentări etc. Personal folosesc 2003, deoarece consumă mai puţine resurse, însă dacă doriţi puteţi folosi şi 2007.
K-lite codec pack – colecţie de codecuri şi decodere + player. este esenţial pentru a privi filmele în orice format (excepţie face .mov, fişier video de la apple care necesită quick player)
Eset Nod 32 antivirus – versiunea 4.0 a renumitului antivirus. Este o programă esenţială pentru sistemul dumneavoastră. Puteţi testa şi variante ale concurenţilor, dar aceasta a fost singura care mi-a ţinut sistema în siguranţă şi nu consumă multe resurse. Recomand Smart security pentru utilizatorii avansaţi, pentru că firewall-u e cam capricios )
CoreAVC – decoder pentru filmele de înaltă calitate HDTV. de instalat împreună cu k-lite codec pack. Pentru configurare apăsaţi aici .
Google Chrome – browser rapid şi eficient. Mai rapid ca Firefox şi cu mult mai rapid ca Internet Explorer. Versiunea dată este beta şi are extensii. Mai ales Adblock element hide e foarte comodă pentru a înlătura reclama 🙂
utorrent – Microtorrent sau utorrent , cum îi mai spune lumea. Program simplu şi rapid pentru descărcarea torrentelor.
Adobe Reader -programul de la adobe pentru citirea fişierelor în format .pdf .  de instalat împreună cu Microsoft Office.
Adobe Flash player -plug-in pentru browser. necesar pentru a vizializa conţinutul flash al site-urilor, precum youtube etc..
Winamp – audio player, simplu şi comod. Desigur puteţi utiliza şi AIMP sau iTUNES (pentru cei care au producţie de la apple- ipod-uri, iphone etc..), aici deja alegerea vă aparţine.
Skype – cel mai cunoscut program de chat şi convorbiri telefonice. Are numeroase posibilităţi  ca : transmiterea fişierelor, chat, apeluri gratuite între 2 calculatoare, video apel, chat conferinţă, audio conferinţă etc… Puteţi utiliza alte programe asemănătoare precum ICQ sau Yahoo Messenger, însă apelurile cele mai calitative se fac cu ajutorul Skype.

Aici se încheie lista programelor, pe viitor îmi rezerv dreptul de a o completa. )

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: