Viruşii.. trebuie să trăim cu dânşii :)

Dacă sunteţi o persoană mega-importantă şi aveţi în calculatorul Dvs schiţe sau materiale de milionae de dolari, atunci articolul dat nu este pentru dumneavoastră. Dacă totuşi sinteţi un utilizator simplu care nu are în calculator decât careva referate şi ceva muzică , păi vă propun să citiţi în continuare:

În primul rând vă ofer o scurtă întroducere despre careva tipuri de viruşi:
Trojan– programă periculoasă care e în stare să vă afecteze serios sistemul.
Rootkit– virus rapid şi greu de şters. de obicei se autocopie pe fiecare partitiţie şi poate favoriza unii viruşi mai puternici ,precum Trojan-urile.
Spyware– program care transmite informaţii confidenţiale aflate pe calculatorul Dvs.
Backdoor – virus care permite hackerului să controleze calculatorul dvs de la distanţă.
Well, despre alte tipuri cred că nu atât de necesar să ştiţi.
Căile posibile de infectare.
În mod normal viruşi putem agăţa din internet sau folosind dispozitivele de stocare: CD, flash etc.. Aş recomanda să vă faceţi o listă de site-uri în care aveţi încredere şi să scoateţi tot materialul de acolo. Nu căutaţi porn pe site-uri ruseşti că da-ţi de belea 🙂 Unele browsere, precum Google Chrome, au incorporate extensii speciale şi vă vor avertiza când încercaţi să accesaţi un site care conţine vre-un virus. Pe de altă parte, majoritatea softului antivirus are şi scanner pentru paginile web.
Careva metode de a ne proteja:
1. Cel mai important lucru, e să instalaţi un antivirus de la o companie renumită. Dacă aveţi bani, cumpăraţi o soluţie de la ESET sau Kaspersky. Dacă nu Avira şi AVG vă oferă versiuni gratis pentru uz personal. La moment utilizez ESET, din simplul motiv că timp de 3 ani, nu am avut probleme grave cu securitatea. Plus, consumă puţine resurse (e foarte comod chiar şi pe netbook). Recunosc, Kaspersky e mult mai solid la acest capitol, oferă o protecţie foarte bună şi şterge rapid orice virus. Printre minusuri pot enumera consum enorm de resurse şi o grămada alarme false (1500 viruşi găsiţi.. la aşa cantitate ,calculatorul dvs era demult să stea pe burtă). Soluţiile de la Avira şi AVG nu m-au impresionat, probabil din cauza că nu ma putut testa o versiune PRO.

2. Scanăm regulat flash-urile sau alte dispozitive de stocare

Statistica arată că cea mai uşoară cale de răspândire a viruşurilor este stick-urile USB. Ele sunt foarte ieftine şi practic fiecare din noi are câte una (sau mai multe) deoarece este foarte uşor de transferat informaţia cu ajutorul lor. Problema principală este golul în securitate din sistema windows. Autorun.inf este file-ul care permite să activezi orice virus aflat pe flash în momentul în care o introduci în calculator. De aceea ESTE NECESAR să o scanaţi înainte de a o deschide. dacă nu respectăm, la dublu click vom activa practic toţi viruşii. Eset are o reacţie rapidă şi şterge viruşii activaţi înainte ca aceştea să se instaleze, însă dacă nu aveţi antivirus, sau îl aveţi dar nu este actualizat, rezultatul poate fi catastrofal.

3. Actualizăm antivirus-ul – un antivirus bun vă garantează protecţie în proporţie de 60 la sută. Un antivirus cu baze de date vechi se comportă ca un virus: Nu are nici un rol, ci doar consumă resursele sistemului.

4. Firewall

Firewall-u este un program care blochează porturile şi nu permite accesul neautorizat la calculatorul dvs. Windows are incorporat firewall, principalul e să vă asiguraţi că e pornit şi funcţionează cum trebu. dacă doriţi puteţi instala un alt program firewall , precum Comodo.

Nu vă garantez că calculatorul dvs va rezista în faţa unui virus agresiv, făcut de un geniu însă respecând aceste reguli simple, puteţi menţine calculatorul relativ curat şi informaţia dumneavoastră în siguranţă.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: