Da ce aşa tare frânează calculatorul.. cât RAM ai?

Sincer mi-a plăcut enorm întrebarea. Dacă am fi avut calculator cu 64 gb ram păi probabil nu era să frâneze… )

Eh da.. fraze de aur , spuse de lameri şi când le auzi nici nu ştii ce să faci: Să le explici sau pur şi simplu să te rânzi.

Okey… am să scriu o mică expicaţie : De ce depinde performanţa calculatorului meu?

1. Procesor- e unitatea de bază a sistemului şi 90 procente din aplicaţii necesită implicare activă a lui. Performanţa acestuia depinde de: frecvenţă , cache (memorie integrată mai rapidă ca RAM-u) , arhitectură etc..

2. Memorie RAM – nu atât de cantitate cât de frecvenţa acesteaia depinde performanţa. Cu cât frecvenţa e mai mare, cu atât e mai mare viteza de scriere citire, copiere şi mai mică este lantenţa (timpul de răspuns). cantitatea e importantă pentru ca sistemul să nu folosească hard disc-ul, care este cu mult mai lent şi e cauza principală la ”frânare”. Aşa că fiţi siguri că aveţi suficient ram la dispoziţie.Petru aplicaţii office, internet cu windows 7 este de ajuns şi 2 gb ram.. dacă sunteţi gamer păi e recomandabil  4 sau  chiar şi 6 GB.

3. Hard disk – e important să ai loc pentru stocare, dar e mai importantă viteza de scriere/citire a acestuia. O viteză mai mare v-a permite sistemului să incarce mai rapid programele

4. Cartela video- ceea ce vedem noi pe ecran.E necesară mai mult pentru jocuri sau grafică avansată, de aceea am pus-o pe ultimu plan. Oricum pentru a vizualiza un site web e de ajuns şi una integrată, însă dacă lucrăm designer sau vrem să jucăm păi acest element ne va frâna foarte tare sistemul.

Astai tot ce ţine de calculator. În caz că vă frânează, încercaţi să vedeţi care componetă e de vină. Dacă componentele sunt noi, probabil aveţi probleme cu soft-ul.

Reclame
    • valentyno
    • 21 februarie 2010

    Da frumos, le stiam orcum dar pentru cei incepatori e foarte bun articolul.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: