Google ^_^

Da… fiecare ştie de acest universal motor de căutare, dar deja au trecut demult timpurile de când google se ocupă doar de asta. la moment Google oferă un spectru larg de opţiuni, de la search până la sisteme de operare pentru mobile şi desktop.

În articolul dat voi descrie careva opţiuni foarte interesante care ne oferă google şi care ne poate foarte mult uşura viaţa de zi cu zi.

1. Google translate – o parte componentă a Google Search, care ne permite să traducem orice frază în oricare din limbile disponibile. Se poate de accesat la adresa http://www.google.ro/language_tools?hl=ro . Permite atât traducerea unui cuvânt, cât şi a unui text în întregime. Atenţie! textul tradus poate fi eronat sau cu greşeli gramaticale, ase folosi pentru a înţelege sensul, nu pentru a scrie compuneri la engleză 🙂

2. Google Chrome – Navigator web, foarte avansat. Concurează cu Opera şi Firefox şi e cu muult mai bun ca Internet Explorer. Poate fi descărcat pe adresa http://www.google.com/chrome. este disponibil pentru oricare platformă desktop, Windows, Mac sau Linux. Are flash player integrat, consumă puţină memorie operativă, lucrează bine chiar şi pe un sistem cu 256 mb Ram! cu condiţia că nu deschideţi mai mult de 2 file. Apăsând pe cheie, ne ducem la instrumente şi găsim extensii.

O gamă largă de extensii putem instala începând de la Ad Block- extensie pentru blocarea reclamei nedorite, până la mini aplicaţii de verificat poşta şi contul dumneavoastră Twitter. Fiecare extensie consumă din resursele calculatorului aşa că fi-ţi atenţi şi activaţi doar strictul necesar.

To be continued…

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: