Cum punem calculatorul la treabă :)

Mda, am observat eu că postez odată în jumătate de an şi totuşi aş face-o mai des dacă nu era să uit complet de acest blog.

De la ultima postare, cursul carierei mele s-a schimbat cardinal, trecând de la economie la inginerie. Nu n-am de gând să spun cât de tare am devenit acum şi să mă laud cu ce mă ocup. În schimb acum pot să compar, viziunea de contabil cu viziunea de inginer programator şi desigur să dau ceva sfaturi:

Parte tehnică:

1. Orice lucru a-ţi face este necesar să dispui de un calculator performant. Nu recomand unul vechi din cauza şansei mari să se strice şi e posibil să pierdeţi informaţie importantă.

2. dacă aveţi nevoie de mobilitate, optaţi pentru un laptop, dar luaţi în consideraţie că diagonala acestuia să nu fie mai mică de 13.3” dacă consideraţi că o să staţi mult timp la el. Pentru o mobilitate mai bună, navigare pe internet, verificat email-uri se poate un netbook însă acesta nu e bun pentru lucru îndelungat.

3. Vă sfătui să atrageţi atenţie la Monitor, mouse, tastatură. Aceste sunt părţi cu care interacţionaţi cel mai des.

4. Recomandabil ca calculatorul să fie personal, pentru că mai târziu pot apărea probleme referitor la faptul că cineva a lucrat şi v-a şters/modificat fişiere şi documente personale.

Partea software(programe)

1. După ce a-ţi cumpărat/primit calculatorul la care ve-ţi lucra, este necesar să îl configuraţi pentru necesităţile dumneavoastră. dacă lucraţi într-o întreprindere care are responsabil de calculatoare, rugaţi-l să vă instaleze o din nou Windows-ul sau sistemul de operare care îl folosiţi.

2. Instalaţi doar programele necesare pentru lucru: Suita Office, codecuri pentru video/audio, antivirus, manager arhive, pdf reader, client email, navigator internet. Orice alt program poate să îngreuneze lucrul la calculator.

Până aici a fost doar setarea sistemului pentru a fi gata de lucru. Mai departe merge cu optimizarea lucrului nostru 🙂

1. Identifică toate programele care ai nevoie să foloseşti

2. Documentează-te referitor la funcţionalităţile  şi opţiunile acestuia. De exemplu, Excel poate lucra foarte eficient cu tabele, ca să obţii rezultate pe toate coloanele, adunări, înmulţiri care ar putea să execute lucrul mult mai uşor decât l-ai face cu foaia şi calculatorul de buzunar(aşa cum făceau contabilii înainte).

3. Caută pe internet sunt tutoriale. Aceste explică în detaliu cum poţi beneficia de avantajul unei funcţionalităţi. O jumătate de oră piedută ca să înveţi ceva nou te poate salva de ore şi zile în şir de lucru, dacă acest lucru este necesar să-l faci de mai multe ori.

4. Foloseşte shortcut-uri(taste speciale). o bună parte ştiu de Ctrl+C(copiere/copy) şi Ctrl+V(lipire/paste) însă fiecare program poate avea propriu set de taste, astfel apăsând Ctrl+E va alinia textul la mijloc, fără să puneţi mâna pe mouse şi să apăsaţi pe panoul cu instrumente. Aceste taste vă permit să faceţi lucru de formatare de 10 ori mai rapid. Utilizaţi-le!

5. Dacă programul are panou de instrumente, vă sfături să-l configuraţi pentru a şti fiecare opţiune unde e află, ca să nu vâ încurcaţi şi să nu pierdeţi timpul căutând.

6. Structuraţi frumos toate documentele în mape după dată, proiect, eveniment etc. pentru a le găsi uşor

7. Ultimul sfat e să ţineţi documentele nu doar în calculator ci şi pe un USB flash sau alt purtător de informaţie. Periodic faceţi copii de rezervă, pentru că incidente se pot întâmpla foarte des.

Până când atât, sper să mai completez, într-o alt post, pe măsură ce o să dezvălui alte aspecte ale lucrului la calculator.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: